Snø over nesten hele landet i helga

Etter en kald opptakt til helga over hele landet vil snøglade kunne oppleve nysnø både i Oslo og på fjelltoppene i Bergen denne helga.

Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Tromsø kan regne med mer av dette i løpet av helga. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Denne helga preges av snøbyger som er på vei nordover. Da er det fortsatt såpass kaldt at det aller meste av nedbøren kommer i hvit form.

– Bygene fredag går helt fra Stad og helt nord til Finnmark. Dette er bygevær der du innimellom vil få opphold og mulige glimt av sol, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nordavind

Hun sier det blir nordavind over hele landet ved inngangen til helga. Utenom strekningen Møre og Romsdal til Finnmark vil det bli pent og opphold. Søndagen er litt usikker. Men det ser ut som om det vil snø i Oslo.

– Man må ikke rydde bort snøskuffene i Oslo ennå. For meg ser det ut som at det holder seg med oppholdsvær på Østlandet ut uken. Jeg er litt usikker søndag om det kan begynne å komme litt snø eller regn i Oslo. Så vinteren er ikke helt forbi enda. Den kommer tilbake, og tirsdag-onsdag i neste uke er det mere nedbør i vente, sier Eldbjørg Moxnes.

Mye snø

Fredag er det områdene nord for Stad som får nedbør. Ned mot kysten kommer den som sludd/regn.

– Plasseringen av lavtrykkene i nord er usikker. Derfor er det vanskelig å si noe om hvordan vindstyrken vil bli fra Trondheim og nord til Finnmark, sier Moxnes.

Lørdag blir det nedbør på Vestlandet sør for Stad også. Det kommer som bygevær med en lav snøgrense. I Møre- og Romsdal og Trøndelag blir det kraftig vestavind.

– I bergensområdet kommer nedbøren som regn langs kysten. Men i høyden, opp mot 200 meter bare, vil det komme påfyll av snø. Østafjells blir liggende i le gjennom hele helgen. Der fortsetter det fine været som har vært, bortsett fra at det blir kaldere, sier meteorologen.

Søndagen vil ellers by på litt mindre snø enn lørdag. Fra Vestland og nordover vil det også komme spredte byger søndag. I tillegg blir det kaldt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer