Snittmåling: Rødt mest fram

Arbeiderpartiet fikk i snitt 20 prosent oppslutning på målingene i september. Rødt gikk mest fram og fikk en oppslutning på 7,5 prosent.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Bjørnar Moxnes (Rødt) i spørretimen på Stortinget onsdag. Snittmålingen for september viser at Ap går mest tilbake, mens Rødt går mest fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.v.) og Bjørnar Moxnes (Rødt) i spørretimen på Stortinget onsdag. Snittmålingen for september viser at Ap går mest tilbake, mens Rødt går mest fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det viser beregningen nettsiden Poll of polls har gjort av alle de nasjonale meningsmålingene fra september.

Sammenlignet med snittmålingen i august, går Rødt går mest fram, med en oppgang på 0,8 prosentpoeng. Deretter følger Venstre, som går fram med 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent.

Arbeiderpartiet har størst tilbakegang (-0,6 prosentpoeng), etterfulgt av Senterpartiet og SV, som begge går tilbake med 0,5 prosentpoeng. SV får en oppslutning på 8,1 prosent på snittmålingen.

Septembermålingene viser et klart borgerlig flertall. Dersom snittet av meningsmålingene hadde vært resultatet i et stortingsvalg, ville de borgerlige partiene hatt 89 mandater på Stortinget, mot 80 til den rødgrønne blokken.

Regjeringspartiene, Arbeiderpartiet og Senterpartiet, går mest tilbake siden stortingsvalget i fjor, med en tilbakegang på henholdsvis 6,3 og 7,7 prosentpoeng. Senterpartiet får en oppslutning på 5,9 prosentpoeng på snittmålingen og er dermed mer enn halvert. Høyre går mest fram siden stortingsvalget (+8,4 prosentpoeng) og får en oppslutning på 28,8 prosent på snittmålingen for september.

De øvrige partiene har følgende oppslutning på snittmålingen for september (endring fra forrige måned i parentes): Høyre: 28,8 (+0,1), Frp: 14,0 (+0,2), KrF: 3,5 (-0,2), MDG: 3,5 (-0,1), andre: 4,2 (+0,3).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer