Sánchez vil forby prostitusjon

Spanias statsminister Pedro Sánchez lover å avskaffe prostitusjon i landet, fordi han mener det undertrykker kvinner.

Under et tredagers kongressmøte med sitt sosialistiske parti lovet Pedro Sánchez å forby prostitusjon i landet. Arkivfoto: Eduardo Munoz / AP / NTB
Under et tredagers kongressmøte med sitt sosialistiske parti lovet Pedro Sánchez å forby prostitusjon i landet. Arkivfoto: Eduardo Munoz / AP / NTB Vis mer
Publisert

Dette er en forpliktelse han vil gjennomføre «som vil bevege landet fremover», sa Sánchez på partikongressen til det sosialdemokratiske regjeringspartiet PSOE i helgen.

Seksuell utnyttelse og hallikvirksomhet er ulovlig, men prostitusjon ble avkriminalisert i Spania i 1995.

Det er en stor industri i landet verdt flere milliarder. En undersøkelse utført av Senter for sosiologiske undersøkelser (CIS) i 2009 viste at én av tre menn i Spania har betalt for sex minst én gang i livet.

Spania er også nummer tre på lista over prostitusjon i verden, etter Thailand og Puerto Rico, ifølge en FN-undersøkelse fra 2011, skriver BBC.

Under kongressmøtet søndag fremhevet Sánchez også lover hans sosialistiske parti har innført som han mener har hjulpet landet med å bevege seg fremover. Det går blant annet ut på innføring av strengere lover om vold i hjemmet og minstelønnsøkninger.

Partiet publiserte et kvinnefokusert manifest før parlamentsvalget i april 2019 som foreslo et forbud mot prostitusjon. Der beskriver de det blant annet som «en av de verste formene for vold mot kvinner».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer