Snart kommer væromslaget

Sør-Norge får strålende vær og 30 grader de neste dagene, men det gode været trekker seg opp til Nord-Norge til helga.

Oslo 20200531. 
Folk koser seg i det flotte sommerværet med sol og bading på Sørenga sjøbad.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oslo 20200531. Folk koser seg i det flotte sommerværet med sol og bading på Sørenga sjøbad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Over hele Sør-Norge har sommeren denne uka virkelig meldt seg for alvor, og meteorologene varsler gode badetemperaturer også de kommende dagene.

– Torsdag og fredag skal bli ganske varme med rundt 30 grader over hele Sør-Norge. Likevel er det noe fare for ettermiddagsbyger og torden særlig nord i innlandet torsdag, samt noen byger i indre deler av Vestlandet på fredag, sier vakthavende meteorolog Marit Berger til NTB.

Nord-Norge helgas værvinner

Til helgen trekker det gode været opp til Nord-Norge, og Sør-Norge vil dermed oppleve et væromslag med fare for kraftige regnværsbyger.

– Det blir kjøligere og mer ustabilt fra og med helga, og videre ut i neste uke. Det vil bli mer varierende vær, først i sørvest, og så trekker det seg gradvis lenger nord, sier Berger.

Nord-Norge har hatt forholdsvis ustabilt og kjøligere vær denne uka, men kan dermed vente seg det gode været til helga.

– Nord-Norge får med seg finværet til helga, men det vil nok holde seg på rundt 20 grader, sier statsmeteorologen.

Trøndelag får beholde varmen lengst

Trøndelag og deler av Nordland får beholde varmen og det fine været noe lengre enn resten av landet denne uken. Likevel varsler Meteorologene om ustabilt vær i hele Norge til neste uke.

– Jeg tror jeg vil anbefale alle som skal ut i ferie til uka om å ikke nedprioritere å ta med seg regnjakka på tur, oppfordrer Berger.

Flom og skogbrannfare flere steder

Det er onsdag lagt ut nytt varsel om skogbrannfare for nordøstlige områder i Hedmark, samtidig som det allerede er lagt ut varsel for Trøndelag, Helgeland, Finnmarksvidda og Øst Finnmark.

– I tillegg har det varme været ført til mye snøsmelting i fjellene, og det er varslet flomfare på oransje farenivå for Mjøsa og Vorma både torsdag og fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer