Annonse

Snapchat og iMessage kan bli forbudt

Kan ikke overvåkes.

- Skal vi tillate kommunikasjon som ikke er mulig å lese? Mitt svar på det er: Nei, det skal vi ikke, sa Storbritannias statsminister, David Cameron, ifølge New York Times. Bakteppet for uttalelsene er terrorangrepene i Paris. Krypterte meldinger som sendes gjennom apper som Snapchat og iMessage kan ikke overvåkes av sikkerhetstjenestene og politiet. Dermed kan terrorister kommunisere under radaren til myndighetene. En kryptert melding kan kun leses av mottageren av meldingen.

Fem apper som kan bli forbudt

Cameron nevnte ingen spesifikke apper, men den britiske avisa Indipendent ramser opp flere apper som kan rammes av et forbud mot å kommunisere med krypterte meldinger: - Snapchat - iMessage - FaceTime - Whatsapp - Telegram

- Diskuterte soldatdrap på Facebook

Cameron har tidligere oppfordret Facebook og andre sosiale nettverk til å varsle myndighetene om mulige terrorister. I etterkant av kjøttøks-drapet på soldaten Lee Rigby i London 2013, ble det i en granskning hevdet at en av de to drapsdømte hadde diskutert soldatdrap på Facebook-chatten i forkant av det bestialske angrepet. - Vi forventer at internettselskapene gjør alt de kan. Nettverkene deres brukes til å planlegge drap og ødeleggelse, sa Cameron. 
David Cameron er kritisk til krypterte meldingstjenester. (Foto: AFP/NTB scanpix)David Cameron er kritisk til krypterte meldingstjenester. (Foto: AFP/NTB scanpix)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder