Snakket russisk i videotale rettet mot russere

– Det russiske folket fortjener sannheten, åpner Boris Johnson på russisk i en videotale henvendt direkte til nettopp det russiske folket.

Boris Johnson åpnet og avsluttet på russisk i en to minutter lang video der han henvender seg direkte til det russiske folket. Arkivfoto: Jessica Taylor / Det britiske parlamentet / AP / NTB
Boris Johnson åpnet og avsluttet på russisk i en to minutter lang video der han henvender seg direkte til det russiske folket. Arkivfoto: Jessica Taylor / Det britiske parlamentet / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Dere fortjener å få fakta, fortsatte den britiske statsministeren, før han slo over til engelsk i den to minutter lange videoen.

Johnson sa at rapportene som har kommet fra Ukraina om grusomheter som skal ha blitt begått av russiske styrker er «så sjokkerende, så kvalmende at det ikke er rart regjeringen deres prøver å skjule dem for dere».

– Presidenten deres vet at dersom dere kunne se hva som foregår, ville dere ikke støttet krigen, sa Johnson.

Han snakket igjen russisk da han avsluttet videoen med å si at president Vladimir Putin anklages for å begå krigsforbrytelser.

– Men jeg nekter å tro at han handler på vegne av dere, la Johnson til.

Videoen er lagt ut på YouTube og i sosiale medier. Samtidig opplever Russland at myndighetene slår hardt ned på politisk motstand og uavhengig journalistikk, mens Kreml strammer grepet om informasjonen russerne får om invasjonen i Ukraina.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer