Snakker ut om juletre-drama: – Alt for Norge

I en tale på Slottet åpnet stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) spøkefullt opp om da han havnet i klem under et juletre. Ingen kom for å hjelpe ham.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) dro flere vitser i sin tale under gallamiddagen på Slottet. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) dro flere vitser i sin tale under gallamiddagen på Slottet. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Der under treet må jeg innrømme at jeg lånte kongens valgspråk: Alt for Norge, sa Gharakani i sin tale på den årlige gallamiddagen på Slottet for stortingsrepresentantene.

Til stede rundt bordet torsdag kveld var både dronningen, kronprinsparet og prinsesse Astrid, fru Ferner. Men kongen glimret med sitt fravær på grunn av koronasykdom.

– Vi ønsker hans majestet riktig god bedring, og jeg er sikker på at jeg har hele folket med meg i å sende varme tanker til kongen, sa Gharahkhani.

Havnet i klem

Stortingspresidenten brukte mye tid på å beskrive sin egen fadese i fjor høst, da han ble sendt ut for å felle et juletre som skulle stå i vandrehallen på Stortinget.

– Vi kom opp i skogen til pepperkaker, bål og en vennlig skogens mann som virkelig gledet seg. Til og med journalister var til stede. Jeg valgte det fineste juletreet av alle, cirka fem-seks meter høyt og ganske fyldig, sa stortingspresidenten.

Gharahkhani fikk en HMS-brifing på stedet og sier at han gjorde som han fikk beskjed om. Men likevel:

– Treet falt over meg – og der lå jeg – parkert under årets julegran. Jeg tror aldri jeg har vært så intim med julegrana noen gang. Jeg forventa jo at den skogsvante mannen skulle komme og redde meg. Men han tok faktisk bare sagen ut av hendene mine og fortsatte å kviste treet som om ingenting hadde skjedd, sier stortingspresidenten.

Ooops! Det gikk galt da stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) prøvde å felle et juletre i Ytre Enebakk i fjor. Nå er episoden blitt til humor i Gharahkhanis slottstale. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ooops! Det gikk galt da stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) prøvde å felle et juletre i Ytre Enebakk i fjor. Nå er episoden blitt til humor i Gharahkhanis slottstale. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Pressen hjalp heller ikke til.

– En journalist som nok tenkte at dette skulle bli en kjedelig dag på jobben, våknet opp og ropte: «Yes, yes, ta bilder! Er det noen som filmer her?», fortalte Gharahkhani til latter fra salen.

Han påpekte at vi alle trenger litt latter og humor i hverdagen, spesielt i disse krevende tidene.

– Har skjedd så lite i norsk politikk

I talen vitset stortingspresidenten også med det høye dramanivået i norsk politikk for tiden.

– Hvor skal vi starte? Det har jo skjedd så lite i norsk politikk det siste året! Ja, det er jo faktisk så stille at «Nytt på Nytt» har spurt om de kan ha daglige sendinger fra Stortinget, sa han.

Gharahkhani benyttet også anledningen til ektefølt skryt av kongefamilien og takket for jobben de gjør.

– Vi er med god grunn stolte av kongeparet vårt, sa han.

Han gratulerte også kronprinsparet, som begge har fylt 50 år i år.

– Jeg er ganske sikker på at jeg taler på vegne av hele Norge når jeg sier: kronprins Haakon, vi er veldig glade for at Deres Kongelige Høyhet ikke valgte å bli en surfer på heltid i California, men heller forbli Norges tronarving, sa Gharahkhani.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer