Smittevernsbrudd på norske utesteder: Tett dansing, kroppskontakt, klemming og håndhilsing

Foreløpig er det kun Oslo av de største byene som har stengt utesteder for smittevernsbrudd. Rapportene beskriver trengsel, manglende håndsprit og heftig dans.

Servering av øl på en uteservering i Oslo. Bildet har ikke noe med de nevnte kontrollene å gjøre. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Servering av øl på en uteservering i Oslo. Bildet har ikke noe med de nevnte kontrollene å gjøre. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

NTB har vært i kontakt med skjenkeavdelingene i landets fem største byer. Så langt er det kun Oslo som har sett seg nødt til å stenge utesteder som følge av brudd på smitteverntiltakene under koronapandemien.

I Stavanger har en Burger King-restaurant blitt stengt. Og Trondheim kommune melder om et utested som har fått hjelp av politiet til å tømme lokalet for «krakilske gjester», men utover det har helsemyndighetene i disse byene ikke stått bak noen nedstenging. Kommuneoverlege Dagfinn Haarr i Kristiansand opplyser at de har gitt «vennlige advarsler» til rundt seks steder som deretter har rettet seg etter dette.

– Danset pardanser

Rapportene fra de sju stedene som er blitt stengt i Oslo, viser flere eksempler på at folk sitter tett, danser og klemmer.

På et av stedene, som ble stengt i begynnelsen av juli, ble skjenkekontrollørene møtt med heftig dans til livemusikk:

«Enkelte danset etter egen rytme, mens andre tok tak i en partner og danset pardanser med mye kroppskontakt. Gjestene som danset, overholdt ikke en meters avstand til andre gjester og skumpet til andre gjester da de svingte seg til musikken», heter det i rapporten etter kontrollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer