Smittevernoverlege: Omikron er en velsignelse

Smittevernoverlege Eli-Anne Skaug i Trondheim sier omikronvarianten er en velsignelse som har reddet oss fra deltavarianten.

Hurtigtester. (Foto: Erik Johansen / NTB)
Hurtigtester. (Foto: Erik Johansen / NTB) Vis mer
Publisert

Til Adressa sier hun at omikronvarianten har større grad av re-smitte enn tidligere varianter og smitter betydelig lettere. Men det bekymrer henne ikke.

– Omikron er en velsignelse som har reddet oss fra delta, som var en hardere variant. De fleste av oss er godt vaksinert. Vi blir generelt ikke veldig syke. Ikke engang eldre i sykehjem opplever smitten særlig kraftigere enn en lett neseforkjølelse, sier hun til avisen.

Hun mener folk som har karantenefritak på grunn av gjennomgått covid og kan gå ut i verden trass smitte i egen husstand, bør legge fra seg skammen.

– Vi må legge fra oss dårlig samvittighet og skyldfordeling. Viruset er så lite farlig nå. En ville gått på jobb med dette symptombildet i en vanlig verden, sier smittevernlegen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer