Smitteutbruddet øker på Tårnåsen skole i Nordre Follo – totalt 29 bekreftet smittet

Det er påvist 14 nye coronatilfeller ved Tårnåsen skole i Nordre Follo. Kommunen mistenker flere tilfeller med mutert virus.

Det er påvist 14 nye koronatilfeller på Tårnåsen skole i Nordre Follo. Kommunen mistenker at tilfellene er av den britiske koronavarianten. Foto: Lise Åserud / NTB
Det er påvist 14 nye koronatilfeller på Tårnåsen skole i Nordre Follo. Kommunen mistenker at tilfellene er av den britiske koronavarianten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble det meldt om en rekke nye smittede tilknyttet Tårnåsen skole. Totalt er det nå 29 smittede med tilknytning til skolen, de aller fleste er tilknyttet 1. trinn, skriver Nordre Follo kommune i en oppdatering fredag formiddag.

I en pressemelding torsdag ettermiddag sa kommunen at de da hadde registrert 15 tilfeller.

– Det er sterk mistanke om at dette er utbrudd med den engelske varianten. Dette er formidlet til FHI, og prøver fra utbruddet vil bli prioritert. Vi håper vi får svar på prøvene i løpet av få dager, skriver kommunen.

Alle elevene på skolen vil få hjemmeundervisning på mandag.

Det er også registrert smittetilfeller på Hellerasten skole og Østli skole.

Torsdag kveld ble det også meldt at to eldre personer i kommunen som var koronasmittet, er døde. Den ene personen Døde ved Langhus bo- og servicesenter onsdag kveld. Det er det sjuende dødsfallet i forbindelse med det pågående smitteutbruddet ved sykehjemmet.

Også en eldre koronasmittet innbygger som var innlagt på sykehus, døde onsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer