Smitteutbrudd på krigsskip i Tromsø

Smitteutbruddet i Tromsø har nådd Sjøforsvaret. På fregatten KNM Thor Heyerdahl har fem personer fått påvist smitte og rundt 60 er satt i karantene.

Bergen  20190730. KNM Thor Heyerdahl forlater Sjforsvarets hovudbase Haakonsvern for  vre p skarp beredskap for NATO. De neste mnadene skal de patruljere egne og allierte farvann, srge for frie hav og trygge forsyningslinjer i det nordlege Atlanterhav.Foto: Marit Hommedal / NTB
Bergen 20190730. KNM Thor Heyerdahl forlater Sjforsvarets hovudbase Haakonsvern for vre p skarp beredskap for NATO. De neste mnadene skal de patruljere egne og allierte farvann, srge for frie hav og trygge forsyningslinjer i det nordlege Atlanterhav.Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Fra før var det kjent at 20 soldater ved tre militærleirer i Indre Troms er smittet etter utbruddet i Tromsø.

Nå er også Sjøforsvaret berørt, skriver Nordlys.

På fregatten KNM Thor Heyerdahl, som ligger til kai i Tromsø, er det registrert smitte på fem personer, opplyser Michel Christian Hayes, orlogskaptein og talsperson for Sjøforsvaret.

Fredag var rundt 60 personer i karantene.

– Det gjennomføres nå tester av mannskapet. Vi har et meget godt samarbeid med Tromsø kommune og smittesporingsteamet. Vi og kommunen føler vi har kontroll på situasjonen, sier Hayes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer