Smittespredningen i verden fortsetter å øke

Den siste uka er det i gjennomsnitt påvist rundt 750.000 nye tilfeller av coronasmitte daglig i verden, og det er en økning på 18 prosent fra uka før.

Coronaviruset sprer seg nå stadig raskere i verden. Her får en pasient ved et pleiehjem i Aten i Hellas en påfyllingsdose med vaksine. Foto: AP / NTB
Coronaviruset sprer seg nå stadig raskere i verden. Her får en pasient ved et pleiehjem i Aten i Hellas en påfyllingsdose med vaksine. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Smittespredningen har økt jevnt de siste ti ukene, og prosentvis har coronaviruset spredt seg aller raskest i Oseania, der det har vært en dobling i antallet påviste tilfeller daglig.

I USA og Canada har smittespredningen økt med 55 prosent den siste uka, mens spredningen har avtatt med henholdsvis 13 og 12 prosent i Asia og Midtøsten, viser en oversikt fra AFP.

I flere afrikanske land, der omikronvarianten av viruset først ble påvist, har antallet påviste smittetilfeller skutt i været. I Etiopia er det snakk om en sjudobling, mens det i Kenya nesten har vært en femdobling og i Zambia nesten en firedobling.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer