Smittespredningen fortsetter å synke

Det ble meldt om færre smittede i Norge i forrige uke enn i uka før. FHI mener at smittespredningen er synkende, men advarer mot å slappe av.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, under pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB
Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, under pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige ble det meldt om 2.500 smittetilfeller. Det var en nedgang på 14 prosent sammenlignet med uka før. Andelen positive blant de testede gikk også ned – fra 2,6 prosent til 2,4 prosent.

– Vi ser nå effekten av de forsterkede nasjonale tiltakene fra oktober/november og forsterket innsats i mange kommuner i slutten av oktober og begynnelsen av november, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukerapport for uke 49.

FHI advarer samtidig mot en fortsatt ustabil situasjon, med fare for ny smitteøkning, og påpeker at det er behov for sterk innsats for å redusere smittespredningen i Oslo og Viken, som har flest smittetilfeller.

I løpet av uka var det en nedgang i meldte tilfeller i de seks fylkene Agder, Møre og Romsdal, Oslo, Rogaland, Vestland og Viken, mens det var en svak økning i de fem fylkene Innlandet, Nordland, Troms, Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark.

Nedgang i smitte blant ungdom

Det var også en nedgang i tallet på smittede i alle aldersgrupper. Unntaket er personer i aldersgruppen mellom 60 og 79 år.

Nedgangen i tallet på smittede var størst i aldersgruppen 13 til 19 år, hvor det var 28 prosent færre nye smittetilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer