– Smittesituasjonen i Oslo er alvorlig

Til tross for svært strenge tiltak holder smittetallene i Oslo seg høye. Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret og skal redegjøre for bystyret om situasjonen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal redegjøre for smittesituasjonen i bystyret i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal redegjøre for smittesituasjonen i bystyret i Oslo onsdag ettermiddag. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Smittesituasjonen i Oslo er alvorlig med svært høye smittetall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo. Den gir mer smitte og mer sykdom i befolkningen sammenlignet med tidligere varianter, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo til NTB.

Tirsdag ble det registrert 429 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 82 flere enn snittet de sju forutgående dagene. Tallet er også det nest høyeste noensinne.

Onsdag klokka 15 skal byrådslederen redegjøre for bystyret om situasjonen i hovedstaden.

– Byrådet følger smittesituasjonen tett, og dersom folk følger de reglene og generelt er forsiktige med hva de gjør, forventer vi å se effekt av tiltakene i løpet av de neste ukene. At strenge tiltak gjelder i hele landet viser alvoret i situasjonen, men gjør det også lettere å komme raskere tilbake til en normal situasjon igjen, sier Johansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer