Smitterekord i nedstengt Sydney

New South Wales registrerte 239 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste tallet som er registrert så langt i delstaten med Australias største by.

Politiet har sperret av et leilighetsbygg i Blacktown i Sydney på grunn av coronasmitte. Deler av storbyen lever under svært strenge restriksjoner på grunn av det nyeste smitteutbruddet. Foto: Mick Tsikas / AAP via AP / NTB
Politiet har sperret av et leilighetsbygg i Blacktown i Sydney på grunn av coronasmitte. Deler av storbyen lever under svært strenge restriksjoner på grunn av det nyeste smitteutbruddet. Foto: Mick Tsikas / AAP via AP / NTB Vis mer
Publisert

For 126 av tilfellene er smittekilden ukjent, og kun 81 av de smitte personene var isolert i hele smitteperioden, melder Sydney Morning Herald.

– Basert på disse tallene kan vi gå ut fra at ting kommer til å bli verre før det blir bedre, gitt de mange smittede i samfunnet, sier delstatsminister Gladys Berejiklian

Innbyggerne i Sydney og andre deler av New South Wales har levd med strenge restriksjoner siden slutten av juni, og onsdag ble nedstengingen forlenget til 28. august.

For spesielt utsatte områder i Sydney og omegn, er det innført enda strengere restriksjoner. Blant annet er det i noen områder påbudt med munnbind utenfor hjemmet, selv om man er utendørs.

Bøtene for brudd på munnbindpåbudet er også mer en doblet, fra 200 til 500 australske dollar. Det tilsvarer fra 1.300 til om lag 3.200 norske kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer