Smitterekord i Israel: Oppfordrer alle over 12 år til å ta tredje dose

Israel registrerte nok en smitterekord tirsdag da ble rapporter nesten 11.000 nye coronatilfeller på ett døgn.

En israelsk mann tar en selfie mens han mottar en tredje dose med Pfizer-vaksine på et vaksinesenter i Ramat Gan i Israel mandag. Tallet på antall smittede var tirsdag nesten 11.000 nye tilfeller. Foto: Oded Balilty/ AP/ NTB
En israelsk mann tar en selfie mens han mottar en tredje dose med Pfizer-vaksine på et vaksinesenter i Ramat Gan i Israel mandag. Tallet på antall smittede var tirsdag nesten 11.000 nye tilfeller. Foto: Oded Balilty/ AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den svært smittsomme deltavarianten av coronaviruset som er årsaken til den nye smitteøkningen. Den forrige toppmarkeringen var 18. januar da det ble registrert 10.118 smittede på et døgn.

Til tross for utviklingen vil Israels regjering ikke endre eller utsette planene om å gjenåpne skolene som planlagt.

Regjeringen oppfordrer nå alle over 12 år i landet til å ta en tredje dose av vaksinen fra Pfizer. Omtrent 60 prosent av Israels 9,3 millioner innbyggere har fått to doser vaksine, blant dem 80 prosent av de voksne.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer