Smitten stiger i bykommuner i Norge: - Bekymringsfull utvikling

Flere kommuner opplever økt koronasmitte i julestria. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad understreker viktigheten av aktiv smittesporing også i høytiden.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er bekymret for økt koronasmitte i jula. Foto: Jil Yngland / NTB
Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er bekymret for økt koronasmitte i jula. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

– Det aller viktigste nå er at de kommunene som har smitteøkning, er veldig langt framme i skoa og følger med hvor smitten er og tester og smittesporer veldig aktivt også i jula, sa Nakstad på NRK Dagsnytt onsdag morgen.

Det siste døgnet er det registrert 596 koronasmittede i Norge. Det er 165 flere enn dagen før og 78 flere enn samme dag i forrige uke.

– Dessverre har nedgangen som vi har hatt de siste tre ukene, flatet ut, og nå stiger det tydelig i flere av de store bykommunene. Det skal sies at flere tester seg, men likevel er det en bekymringsfull utvikling, uttalte Nakstad.

Den assisterende helsedirektøren legger heller ikke skjul på at det fort kan bli en ytterligere smitteøkning i romjula og på nyåret.

– Nå går vi inn i jula. Det er en tid hvor folk er veldig mye i kontakt med andre. Det er også veldig mye kontakt nå i julerushet. Det kan vi nok dessverre se ettervirkningene av litt ut i romjula og på nyåret, og det er vi bekymret for, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer