Rapport:

Smitten fortsatt størst blant innvandrere til tross for smittevernstiltak

Smittereduserende tiltak overfor innvandrere i Norge har trolig fungert, men gruppen er fremdeles overrepresentert i smittestatistikken, ifølge ny FHI-rapport.

Til tross for effektive smittetiltak er innvandrere i Norge fortsatt overrepresentert i smittestatistikken, ifølge FHI-rapport. Foto: Thomas Brun / NTB
Til tross for effektive smittetiltak er innvandrere i Norge fortsatt overrepresentert i smittestatistikken, ifølge FHI-rapport. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert

Folkehelseinstituttets (FHI) foreløpige resultater fra forskningsarbeidet rundt effekten av smittereduserende tiltak for innvandrere viser at gruppen fortsatt topper smittestatistikken til tross for at tiltakene har fungert.

– Tiltak igangsatt for å redusere smitte i innvandrerbefolkningen har fungert etter hensikten, selv om de ikke har vært tilstrekkelige for å fjerne overrepresentasjonen, sier avdelingsdirektør Thor Indseth ved FHI, som er redaktør for rapporten.

Ifølge rapporten gjelder dette særlig tiltak for å senke terskelen for testing og tiltak i forbindelse med reise.

Gjennom pandemien har det vært en betydelig overrepresentasjon i påvist smitte og innleggelser hos personer født utenfor Norge.

Dette skyldes en kombinasjon av faktorer, som hvilke grupper som sosialiserer med hverandre, forsinkelser i smittesporing, kommunikasjonsutfordringer, ulik reiseaktivitet og sosioøkonomiske forskjeller.

Hovedrapporten kommer til høsten, når forskningsprosjektet avsluttes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer