Smitte ved coronasenteret i Tromsø – coronatelefon holdes stengt

Tromsø kommunes coronatelefon holdes stengt torsdag etter at det ble konstatert smitte hos to ansatte ved coronasenteret. Foto: Marianne Løvland / NTB.
Tromsø kommunes coronatelefon holdes stengt torsdag etter at det ble konstatert smitte hos to ansatte ved coronasenteret. Foto: Marianne Løvland / NTB. Vis mer
Publisert

Tromsø kommunes koronatelefon holdes stengt torsdag da to ansatte ved coronasenteret er smittet med covid-19.

Det er konstatert smitte hos to ansatte ved coronasenteret i Tromsø kommune. Det har ført til at 25 nærkontakter er satt i karantene.

– Situasjonen vi står i nå er krevende. Smittesporing og testing har midlertidig redusert kapasitet, mens vaksineringen fortsatt er fullt bemannet, sier fagleder Øivind Benjaminsen ved coronasenteret i en pressemelding.

Coronatelefonen er foreløpig stengt som følge av smittesituasjonen, men drop-in-tilbudene på Jekta, Sydspissen og i Fredrik Langes gate er åpne, og vaksinesenteret på Mellomveien er åpnet.

– De som bruker hjemmetest og får positivt resultat, kan nå registrere seg på nett. Så vil smittesporingsteamet ta kontakt, og folk slipper dermed å vente i telefonkø, sier Benjaminsen.

Det er uklart om smittesituasjonen vil ha en innvirkning på kapasiteten gjennom helgen, opplyser kommunen. De vil under «Siste nytt og pandemitall» på sine coronasider melde fra når coronatelefonen er oppe og går igjen.

Benjaminsen oppfordrer folk til å bestille time til vaksinering og testing på kommunens nettsider, og å benytte seg av drop-in-tilbudene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer