Smiths Venner klager NRK inn til PFU

NRK er klagd inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths Venner», som ble vist på kanalen i november.

NRK er klaget inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths venner». Foto: Gorm Kallestad / NTB
NRK er klaget inn til PFU for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths venner». Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths Venner, klager inn NRK til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for Brennpunkt-dokumentaren «Guds Utvalde – Smiths Venner», skriver Medier24.

BCC klager på selve dokumentaren, i tillegg til promotering av produksjonen i sosiale medier og på radio.

Kringkastingsrådet behandlet saken i november etter å ha mottatt over 300 klager på serien, men NRK fikk medhold.

Klager mener rikskanalen bryter Vær varsom-plakatens punkt 3.2, som omhandler ukritisk bruk av kilder. BCC mener NRK har latt upålitelige kilder få prege fremstillingen av kirken og fremme alvorlige anklager.

I tillegg anklages kanalen for å ha brutt VVP 4.14 ved ikke å innhente samtidig imøtegåelse ved blant annet publisering av en promovideo på Instagram og Facebook med tittelen: «Hvorfor er lederne i Smiths Venner så rike?».

– I utgangspunktet mener vi at vi har dekning for det vi har publisert i saken. Så har vi selvfølgelig respekt for at PFU behandler de enkelte klagepunktene for seg, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.

Tidligere i mai skrev Medier24 at den kristne grunnskolen Ørsnes privatskole klagde NRK inn til PFU for samme Brennpunkt-dokumentar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer