Smiths venner kan ekskludere medlemmer med homofil partner

At BCC, også kjent som Smiths venner, åpner for å ekskludere medlemmer med homofil partner er ikke et brudd på trossamfunnsloven, mener Statsforvalteren.

Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Foto: Berit Roald / NTB.
Brunstad Christian Church kan ekskludere medlemmer med homofil partner, mener Statsforvalteren. Bildet er fra Oslofjord Convention Center, som eies av Brunstadstiftelsen. Foto: Berit Roald / NTB. Vis mer
Publisert

I et forslag til veileder fra trossamfunnet Brunstad Christian Church (BCC), åpnes det for å sanksjonere medlemmer som lever i et homofilt forhold eller heterofilt samboerskap, skriver Vårt Land.

Etter å ha mottatt bekymringsmeldinger om vilkårene for medlemskap, har Statsforvalteren konkludert med at trossamfunnet ikke bryter noen bestemmelser i trossamfunnsloven, skriver avisen.

I et skriv fra BCC til Statsforvalteren går det fram at en person med homofil legning kan inneha medlemskap i BCC og alle former for verv eller ansettelser. Det er først når legningen leves ut, for eksempel i form av et seksuelt samliv, at livsførselen kommer i strid med BCCs bibelforståelse.

– Etter trossamfunnsloven er det ikke noe i veien for at et trossamfunn diskriminerer, så lenge diskrimineringen er begrunnet i selve troen, opplyser Hege Nyhus, avdelingsdirektør hos Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Veilederen skal legges fram for landsmøtet i BCC Norge i desember, og at den er anbefalt å tre i kraft fra og med 2023.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer