Smell for Ap på ny meningsmåling

- Partiet svekker seg kraftig.

(upublisert) Opprettet
Arbeiderpartiet går på en kjempesmell på VGs partibarometer tatt opp i mai. Partiet er nå nede på 33,1 prosents oppslutning etter et fall på 3,7 prosentpoeng den siste måneden.

Ap lå stabilt over 40 prosent gjennom det meste av vinteren på InFacts VG-målinger, men er nå tilbake på nivået fra før Erna Solbergs regjering la fram sitt budsjettforslag i fjor høst. Aps opptur etter at Jonas Gahr Støre overtok etter Jens Stoltenberg for ett år siden, kan dermed være over.

– Det kan se ut som Ap er over toppen, og partiet svekker seg kraftig nå. Det er den kraftigste endringen over tid. I tillegg vokser De Grønne, sier fagsjef Knut Weberg i InFact, som har gjort målingen for VG.

Høyre får 23,9 prosent, fram 2 prosentpoeng siden april. Frp går også fram, men bare med 0,5 prosentpoeng til 12,7 prosent.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) får 5 prosent oppslutning, og er dermed på nivå med de andre mindre partiene. Kristelig Folkeparti får 5,6 prosent, Venstre 5,7, Senterpartiet 6 prosent og Sosialistisk Venstreparti 4,1 prosent.

Feilmarginen på målingen er inntil 2 prosentpoeng. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.