Småbarnsmor drept av ekskjæreste: Politiet tar selvkritikk

I fire uker ventet en kvinne i Agder på å få behandlet begjæringen om besøksforbud. Så ble hun drept. Nå beklager Agder-politiet lang behandlingstid.

Evje 20200108. Politiet er på Evje sentrum der en person er pågrepet for drap fredag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Evje 20200108. Politiet er på Evje sentrum der en person er pågrepet for drap fredag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har justert våre rutiner for å sikre en raskere vurdering av besøksforbud, sier visepolitimester Arne Sundvoll til avisen Fædrelandsvennen.

Det skjer etter at småbarnsmoren Cansel Godek ble drept i sitt eget hjem på Evje i fjor høst. En måned tidligere hadde hun anmeldt ekskjæresten og bedt om besøksforbud.

Da kvinnen ble knivstukket var hennes begjæring ennå ikke behandlet, og ekskjæresten står nå tiltalt for drap.

Politiet har bekreftet at de igangsatte en intern gjennomgang etter drapet for å vurdere hvordan kvinnens begjæring kunne ha blitt behandlet raskere.

– Jeg kan beklage at vi ikke endret våre rutiner før denne saken, sier Sundvoll.

Han opplyser at politiet i Agder nå har presisert at en jurist skal ta stilling til slik begjæring innen 24 timer og vurdere om det er behov for ytterligere etterforskning for å avgjøre en slik begjæring. Etterforskningsskritt som besluttes, skal nå gjennomføres innen sju dager. Tidligere var instruksene at besøksforbud skulle «vurderes snarest».

Rettssaken mot mannen er berammet til å starte i Agder tingrett 11. oktober. Det er satt av tre dager til saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer