Slutter: - Jeg har lært mye

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. I sommer går han tilbake til Oslo universitetssykehus.

Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. Foto: Javad Parsa / NTB
Espen Rostrup Nakstad slutter i Helsedirektoratet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Medisin omtalte saken først. Nakstad selv bekrefter dette overfor NTB.

– Det stemmer at jeg slutter 31. juli når kontrakten min utløper. Helsedirektoratet har allerede en fast assisterende helsedirektør, og jeg har vært ansatt på midlertidig basis med permisjon fra lederjobben ved OUS, sier Nakstad til NTB.

48-åringen ble et kjent navn for offentligheten da koronapandemien brøt ut vinteren og våren 2020. Senere samme år ble han kåret til Årets navn av både Dagbladet og VG. Han ble også kåret til Årets Osloborger av Aftenposten.

– Lært mye

Nakstad sier de siste fire årene har vært en krevende, men god periode.

– Jeg har hatt en flott periode i Helsedirektoratet i snart fire år og fått jobbet mye med pandemihåndtering samt evaluering- og forbedringsarbeid innen helseberedskap. Det har vært veldig mye jobb, men det var jeg forberedt på da jeg gikk inn i jobben, sier han videre.

– Det har vært en veldig fin tid i Helsedirektoratet med flotte kolleger både i Helsedirektoratet, FHI, legemiddelverket, DSA og departementet som jeg har fått anledning til å bli kjent med og samarbeid med. Jeg har lært mye og fått bidratt mye, sier han.

Tilbake til sin gamle jobb

Helsedirektoratet ble etter nyttår slått sammen med Direktoratet for e-helse og fikk flere assisterende helsedirektører.

Nakstad vil i sommer gå tilbake i jobben som leder av den nasjonale behandlingstjenesten for CBRNE-medisin ved akuttmedisinsk avdeling ved Oslo universitetssykehus.

Han har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Oslo og er spesialist i indremedisin og lungesykdommer. Nakstad er også utdannet jurist og har tidligere undervist innen ledelsesfag og strategisk planlegging for internasjonale organisasjoner.

Mer om