Samlet inn over 1 million kroner

Slutt på rosa, blå og gule rundballer

De siste tre årene har salg av blå, rosa og gul rundballeplast gitt penger til kreftsaken. Men nå er det slutt på fargerike rundballer, skriver Nationen.

De siste tre årene har salg av blå, rosa og gul rundballeplast gitt penger til kreftsaken. Men nå er det slutt på fargerike rundballer. (Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Credit: NTB scanpix)
De siste tre årene har salg av blå, rosa og gul rundballeplast gitt penger til kreftsaken. Men nå er det slutt på fargerike rundballer. (Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Credit: NTB scanpix) Vis mer
Publisert

De fargede rundballene har vært et samarbeidsprosjekt mellom Felleskjøpet Agri, plastprodusentene Trioplast og Tama, og norske bønder, som har bidratt med 10 kroner hver per rundballeplastrulle.

Men nå er det slutt, opplyser markeds og kommunikasjonssjef Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet til Nationen. Hun sier at lignende kampanjer ikke er planlagt, men kan ikke utelukke at det skjer igjen i fremtiden.

I 2016 var det 200.000 rosa rundballer på norske jorder og kampanjen dro inn 300.000 kroner til Brystkreftforeningen. Senere år har plasten hatt andre farger og gått til inntekt for Prostatakreftforeningen og Barnekreftforeningen.

Til sammen har det ved hjelp av farget rundballeplast blitt samlet inn over 1 million kroner til kreftsaken.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer