Slutt for Kina-kritisk avis: Her står de i kø for siste utgave

Den demokrativennlige avisen Apple Daily sier de er «offer for tyranni» i sin siste utgave, som ble revet bort fra aviskioskene i Hongkong torsdag.

Flere aviskiosker ble utsolgt for den siste utgaven av avisen Apple Daily i løpet av minutter torsdag morgen. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
Flere aviskiosker ble utsolgt for den siste utgaven av avisen Apple Daily i løpet av minutter torsdag morgen. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Vis mer
Publisert

Mange avisselgere ble utsolgt i løpet av minutter, og det dannet seg lange køer da Hongkongs innbyggere strømmet til for å kjøpe den aller siste utgaven av den demokrativennlige avisen Apple Daily i morgentimene.

Den populære avisen som jevnlig har utfordret det kinesiske regimet, ble tvunget til å stenge etter 26 år etter at Kina introduserte en ny sikkerhetslov og sperret kontoene deres.

Avisens plutselige nedleggelse blir sett på som nok et tap for frihetsbevegelsen i Hongkong, og det har forsterket uroen over hvorvidt det internasjonale finanssenteret kan forbli et knutepunkt for medier når Kina fortsetter å slå ned all kritikk.

Den siste forsiden viste avisens egne journalister som vinket farvel til folkemengden utenfor redaksjonslokalene.

I et avskjedsbrev til leserne skriver en av redaktørene, Chan Pui-man, at «pressefriheten ble et offer for tyranniet».

Han ble selv pågrepet av myndighetene i forrige uke, anklaget for «å ha samarbeidet med utenlandske krefter for å sette den nasjonale sikkerheten i fare».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer