Sluser passasjerer på Gardermoen for å unngå testkøer

Køer av flypassasjerer i testkø begynte å hope seg opp på Gardermoen fredag ettermiddag. En del blir sendt videre med hjemmetest.

På nytt ble reisende på Oslo lufthavn Gardermoen bedt om teste seg ved ankomst fra utlandet fredag. Ifølge Ullensaker kommune var det tidlig om ettermiddagen i ferd med å danne seg samlinger av folk i testkø. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB.
På nytt ble reisende på Oslo lufthavn Gardermoen bedt om teste seg ved ankomst fra utlandet fredag. Ifølge Ullensaker kommune var det tidlig om ettermiddagen i ferd med å danne seg samlinger av folk i testkø. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB. Vis mer
Publisert

Reisende fra utlandet måtte fra midnatt, natt til fredag avlegge koronatest på vei inn in Norge. På Oslo lufthavn Gardermoen, som ligger i Ullensaker kommune, økte helsevesenet kapasiteten for å møte de kravene som er utløst av omikron-smitten som sprer seg.

– Det begynner å bli køer, så vi har startet med slusing av passasjerene. Det vil si at for å unngå sammenstimling av mange passasjerer i testkø, så vil en del reisende få med seg en hurtigtest og beskjed om at de må teste seg hjemme i løpet av 24 timer, sier kommunaldirektør for helse og sosial omsorg Gunnhild Grimstad-Kirkeby i Ullensaker kommune til NTB fredag ettermiddag.

Hun forklarer at det er i tråd med de nye retningslinjene fra regjeringen, som sier at kommunen skal teste reisende på grensen så langt det lar seg gjøre, men at det er mulig for folk å teste seg andre steder i løpet av et døgn.

Grimstad-Kirkeby sier det jobbes for å øke testkapasiteten ved flyplassen, og at den vil trappet opp i tiden framover.

– Likevel vil det nok ikke være mulig å teste flere enn om lag 4.000 passasjerer i døgnet. Så i den grad pågangen blir større enn det, så må noen reisende teste seg andre steder, sier hun.

(©NTB)

Mer om