Slovakia gir langtrekkende luftvernraketter til Ukraina

Ukraina får S-300 luftvernraketter av Slovakia. Den slovakiske statsministeren understreker at det ikke betyr at landet slutter seg til krigen mot Russland.

Slovakias statsminister Eduard Heger sier landet får et nytt rakettforsvarssystem som erstatter luftvernrakettene de nå gir til Ukraina. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB
Slovakias statsminister Eduard Heger sier landet får et nytt rakettforsvarssystem som erstatter luftvernrakettene de nå gir til Ukraina. Arkivfoto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Jeg kan bekrefte at Slovakia har donert S-300-rakettsystemet til Ukraina etter at de har bedt om hjelp, sier Slovakias statsminister Eduard Heger i en videomelding på Facebook.

– Å donere systemet betyr ikke at Slovakia har blitt en del av den væpnede konflikten i Ukraina. Jeg kan også forsikre at Slovakia fortsatt er trygt og i de kommende dagene vil få et ekstra rakettforsvarssystem av våre allierte, fortsetter han.

Rakettsystemet S-300 brukes av en rekke tidligere sovjetrepublikker, inkludert Ukraina. Det ble utviklet i Sovjetunionen for bruk mot krysserraketter og fly.

Ukrainerne satte sine systemer i stand etter at Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 og har brukt rakettene mot russiske styrker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer