Hvordan søke i skattelistene

Slik søker du i skattelistene

Den 8. desember blir skattelistene for 2021 offentliggjort. Da kan du søke opp hvem du vil. Slik gjør du det.

SLIK SØKER DU I SKATTELISTENE:Skattelistene for 2021 er klare. Foto: Erik Johansen / NTB
SLIK SØKER DU I SKATTELISTENE:Skattelistene for 2021 er klare. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 ble det ikke lenger mulig å søke på personer anonymt. Det betyr at alle søk du foretar deg i skattelistene, blir loggført og synlig for den du søker på. På samme måte kan du se hvem som har søkt opp deg.

Slik søker du

Det aller første en må begynne med er å gå inn på Skatteetaten sine hjemmesider. Deretter må en logge inn på "Min Side". Dette gjør man med personnummer og innlogging med enten BankID eller kode. Når dette er gjort finner du menyen øverst som heter «Søkestatistikk». Deretter søker du i feltet på ønsket person.

I løpet av en måned kan du kan se på skatteliste-opplysninger for inntil 500 personer.

Om du trykker på et navn, men ikke får noe informasjon betyr det at du har brukt opp dine 500 visninger. Du kan fremdeles søke, men får ikke noe mer informasjon om skattelistene.

Forskjell på søk og visninger

Det kan være viktig å vite at det er forskjell på søk og visninger. Søker du på en person, får du opp en treffliste med personer som passer til opplysningene dine. Det er først når du trykker på en enkeltperson at det telles som en visning.

Skattelistene inneholder kun opplysninger om personer og upersonlige skattepliktige som har fått skatteoppgjør. Upersonlig skattepliktig betyr aksjeselskap og lignende.

Ikke mulig å reservere seg mot skattelistene

Det er ikke mulig å reservere seg mot å stå i skattelistene. Dette gjelder både skattelistene som legges ut på skatteetaten.no og skattelistene som distribueres til pressen. Det finnes derimot noen unntak. Opplysninger om personer med sperret adresse, opplysninger om personer som kan røpe klientforhold, opplysninger om personer som var under 17 år ved inntektsårets utgang, opplysninger om personer uten fast bopel, eller opplysninger om avdøde personer vil ikke dukke opp på skattelistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer