Slik skal Norge gjenåpnes

En gradvis heving av tiltakene trinn for trinn i fire etapper. Det blir kjernen i den store planen for gjenåpning av Norge.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og hans medarbeidere jobber nå for fullt med planen for hvordan Norge skal gjenåpnes fram mot sommeren. Foto: Lise Åserud / NTB
Helsedirektør Bjørn Guldvog og hans medarbeidere jobber nå for fullt med planen for hvordan Norge skal gjenåpnes fram mot sommeren. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobber i disse dager for fullt med den nye strategien, som skal legges fram i siste halvdel av mars.

Som ledd i arbeidet er det også bestilt en ny rapport fra ekspertgruppen som ledes av professor Steinar Holden ved UiO. Der vil de økonomiske konsekvensene av ulike framgangsmåter for gjenåpning av samfunnet bli analysert.

Håpet er at Norge skal være fullstendig gjenåpnet innen utgangen av 2021, fastholder helsedirektør Bjørn Guldvog.

Men de store lempningene vil fortsatt la vente på seg en stund.

– De vesentlige skrittene må skje etter april, når vi har vaksinert alle i risikogruppene og alt helsepersonell.

Fire etapper

Ifølge Guldvog ser helsemyndighetene for seg en trinnvis gjenåpning i fire etapper:

* Fase 1: Her vil det komme lettelser for de prioriterte gruppene. Det betyr lettelser for barn og unge og lettelser for arbeidslivet. Disse grepene kan tidligst ventes i mai eller juni.

* Fase 2: Denne etappen vil trolig begynne fire til seks uker etter første fase. Det vil da komme lettelser knyttet til arrangementer og reiseliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer