Slik reagerer norske redaksjoner på terroren i Paris

- Pressefriheten er under ild.

(upublisert) Opprettet

Aftenposten: Hevnens langsomme kvern

«Det er rått. Brutalt. Uhyrlig». Harald Stanghelle, redaktør i Aftenposten, kaller det Europas virkelighet i 2015: «... En blodig massakre tas i bruk for å stoppe åpne ytringer. Det representerer et tidsskille i vår tid på demokratiets kontinent.» Les hele kommentaren her.

VG: Pressefrihet under angrep

«Pressefriheten er under ild og utviklingen er nedslående», skriver Per Olav Ødegård, utenrikskommentator i VG. «Å bære et pressekort gir ingen beskyttelse i mange krigssoner, snarere det motsatte.» Les hele kommentaren her.

Dagbladet: Et angrep på hjertet av sekulær, antiautoritær europeisk kultur

Hvordan skal man reagere på et angrep som dette?, spør Geir Ramnefjell, kulturredaktør i Dagbladet. «... Det beste svaret har Charlie Hebdo kanskje selv allerede gitt. Uka etter brannbomben som ødela redaksjonslokalene i 2011 publiserte de en forside med en tegning av en Charlie Hebdo-tegner som kysser en muslimsk mann, med tittelen: “kjærlighet er sterkere enn hat”. Et uslåelig svar.» Les hele kommentaren her.

NRK: Har herset med alle

«Charlie Hebdo utfordret ytringsfrihetens grenser. Ofte savnet de nok den støtten de burde fått fra politikere og kolleger i inn- og utland», påpeker Agnes Moxnes, kulturkommentator i NRK. Les hele kommentaren her. FOTO: ScanpixForsiden på franske aviser onsdag. FOTO: Scanpix

Dagen: Ytringsfrihetens pris

«Gårsdagen er en svart dag for europeisk presse», skriver Dagen i sin lederartikkel. «Derfor er det nå viktigere enn noen gang at vi ikke lar oss true til taushet. Hvis angrepet i Paris fører til at redaktører gir etter og lar være å trykke bilder og artikler av frykt for konsekvensene, har terroristene vunnet.» Les hele kommentaren her.

Klassekampen: Attentatet

«Terroraksjonene må møtes med sterk fordømmelse», skriver Bjørgulv Braanen, redaktør i Klassekampen. «... Samtidig er det av overordnet viktighet at reaksjonene ikke rettes mot vanlige muslimer, som er like lite ansvarlig for terroraksjonen som hvilken som helst franskmann.» Les hele kommentaren her.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.