Nyhetsbrev fra Sol-redaktøren

Slik følger du OL på Sol

Her er ukens viktigste, beste og rarest nyheter.

Huk av for Sport under innstillingene i Sol-appen, så får du kjappe oppdateringer fra OL. Foto: NTB
Huk av for Sport under innstillingene i Sol-appen, så får du kjappe oppdateringer fra OL. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjære leser! Stoltenberg blir sentralbanksjef, og OL er i gang. Det visste alle. Her er noen saker du kanskje gikk glipp av, men som jeg syns er verdt å få med seg denne uka.

Hvis du ikke abonnerer på nyhetsbrevet med ukas beste saker, så meld deg på i boksen rett under. God helg, hilsen Sol-redaktør Andreas Heen Haaland-Carlsen

Alle vil litt tilbake på jobb

Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / kode24
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke / kode24 Vis mer

Utvikler-nettavisa kode24 (som jobber sammen med oss her i Sol) pleier å spørre leserne sine hva de tjener og hva de mener. Denne gangen spurte de norske utviklere om hvor mye de vil tilbake på jobb. Fem prosent vil være hjemme hele tiden. 11 prosent vil være på kontoret hele tiden. Den store røkla vil ha hybrid-kontoret – noen dager på jobb og noen dager hjemme.

Vi leter fremdeles etter foreldrene deres

Foto: Frederik Ringnes / Forsvaret
Foto: Frederik Ringnes / Forsvaret Vis mer

Hvordan gikk det med barna som ble evakuert fra Afghanistan til Norge? De blir tatt vare på, og jakten på familiene er i gang. Noen er funnet.

Iran dreper homofile

Foto fra demonstrasjon mot henrettelser i Iran: NTB
Foto fra demonstrasjon mot henrettelser i Iran: NTB Vis mer

En kort, nøktern nyhetssak fra NTB holdt nesten på å gå oss hus forbi i alt mylderet. Det er avgjørende viktig at nyhetsredaksjoner rapporterer om overgrep og urett som begås av autoritære regimer mot befokningen. Denne uka drepte Iran to menn fordi de er homo. Iran tar livet av helt uskyldige mennesker, basert på legningen deres. Metoden er henging. Det er samme straff som de praktiserer for voldtekt, utroskap, væpnet ran og drap.

Drept på åpen gate i Oslo

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Den fortellende journalisten Trude Lorentzen (tidligere Dagbladet, nå NRK) har skrevet ukas må lese-historie om drapene som er begått på åpen gate i Oslo. Hun kjører fra åsted til sted og forteller leserne underveis om hva hun tenker. Helt ærlig så er jeg en feature-skeptiker som liker å få nyheter rett i fleisen. «Scrolle-saker» hvor jeg sakte fôres med info er vanligvis bare irriterende. Men noen ganger brukes formatet riktig, og det gjør det her. Les i vei.

Tesla åpner for alle

Foto: Andreas Heen Haaland-Carlsen / Elbil24
Foto: Andreas Heen Haaland-Carlsen / Elbil24 Vis mer

Ukas gladsak for alle som har elbil – unntatt muligens dem som har kjøpt en Tesla. Nå kan alle vi andre også nyte godt av Teslas omfattende nettverk av ladestasjoner. Hurra!

Mirakelet som splitter Vatikanet

Foto: János Korom(Wikimedia Commons) / David Murgia
Foto: János Korom(Wikimedia Commons) / David Murgia Vis mer

En sommerdag i 1981 er seks ungdommer på tur utenfor en landsby i Bosnia. Noen av dem passet dyr og plukket epler, mens andre bare var med for å smugrøyke. Der møtte de et syn av Jomfru Maria. Vårt Land har skrevet ukas må lese-sak for oss som faller for religiøse mysterier. Bosnias konfliktfylte historie opp mot Marias fredelige vesen og Vatikanets hemmelighetskremmerier gir denne ganske korte artikkelen flere interessante lag.

Krydderet står alfabetisk

Foto: Vebjørn Barlaup / TV 2
Foto: Vebjørn Barlaup / TV 2 Vis mer

Vi, det vil si TV2, bare nevner det: Krydderet i krydderhylla på butikken, er organisert etter alfabetet. Sånn. To minutter spart.

Mustafa blir her hjemme

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Veien til en trygg havn i Norge ble lengre enn lang for Mustafa Hasan og hans bror Abdelrahman. Mustafa gikk til sak mot Utlendingsnemnda for å få opphold på humanitært grunnlag. Han vant saken.

Følg OL på Sol

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Sol legger ut dagens OL-høydepunkter hver morgen. Du kan få alle våre pushvarsler om OL på mobilen ved å abonnere på sportspush (se bildet). Disse meldingene går bare til dem som vil ha ekstra mye sport. Større begivenheter kommer på nyhetspush til alle som leser Sol på app og har bedt om nyhetsvarsel fra oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer