Slik er regjeringens nye coronastrategi

Tiden med nye, inngripende nasjonale coronatiltak er forbi. I stedet skal smitten bekjempes lokalt. Men fortsatt gjelder enmetersregelen – uansett hvor du er.

Statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) på pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB
Statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) på pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

I flere måneder har hele Norges befolkning blitt bedt om å være med på coronadugnaden og respektere strenge tiltak – selv på steder der hvor det nesten ikke har vært smitte.

Nå blir det i større grad hver kommune for seg.

Etter håndteringen av flere lokale utbrudd i sommer og høst, er helsemyndighetene stadig tryggere på at de klarer å slå ned lokal smitte med målrettede tiltak.

– Nå er jeg overbevist om at vi er i stand til å håndtere litt mer åpenhet og gjøre det gradvis. Det var viktig for oss at vi så at vi klarte å håndtere lokale utbrudd, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

– Krevende

Onsdag kunngjorde hun at regjeringen letter på de nasjonale coronatiltakene etter en tid med mye usikkerhet og økende smitte i enkelte deler av landet.

– Det har vært krevende noen steder. Vi har sett at det har vært krevende å få opp nok kapasitet raskt nok. Det har vært krevende å kunne smittespore. Nå er dette i mye større grad på plass. Da tror jeg at det går fint også fremover, sier statsministeren.

Blant tiltakene som nå lettes på, er den nasjonale skjenkestoppen ved midnatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer