Grottefesten:

Slik er festbunkeren: – Vi var minutter fra en nasjonal katastrofe

Torsdag fikk pressen slippe inn i bunkeren der mange mennesker ble skadd under en fest i helgen. Eieren av bunkeren mener det kunne ha gått mye verre.

PÅ INNSIDEN: Dagbladets team har fått tillatelse til å bli med på innsiden av grotta på St. Hanshaugen der flere unge mennesker ble kullosforgiftet og funnet bevisstløse under en ravefest. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi var minutter fra en nasjonal katastrofe, sier administrerende direktør for Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg, Vidar Haukeland, til NTB.

27 personer ble innlagt på sykehus etter å ha blitt kullosforgiftet under en ulovlig fest natt til søndag i en gammel bunker på St. Hanshaugen i Oslo som er eid av stiftelsen.

Fem personer ble alvorlig skadd etter at det ble utviklet kullos fra et strømaggregat som ble tatt med inn i bunkeren av festarrangørene. Politiet tror at opptil 200 personer kan ha deltatt på festen.

Torsdag morgen slapp pressen inn i bunkeren for første gang, etter at politiet onsdag ble ferdige med sine undersøkelser. Bunkeren var tidligere et tilfluktsrom, men ble overdratt fra Sivilforsvaret til Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg i 2012. Stiftelsen eier blant annet Lovisenberg sykehus som ligger på toppen av fjellet over bunkeren.

Haukeland mener det er svært alvorlig at personer har brutt seg inn i den avstengte bunkeren og laget en slik fest.

– Dette er voksne mennesker som har laget et kjempefarlig arrangement. Det er ikke bare det at man bryter seg inn, men at man også tar med seg et dieselaggregat og inviterer en masse folk inn. Man kan ikke fyre opp slike ting i et lukket rom. Det er galskap, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer