Vis mer

Slik blir været på julaften

Kun i to fylker kan du regne med snø.

(upublisert) Opprettet


Mange ønsker seg en hvit jul, men i år ser det ut til at man i store deler av landet må innfinne seg med at den blir grønn.

Les også: Nå går det endelig mot lysere tider

SOL samler værvarsler for jula: 


 1. Nord-Norge


  Fylkene som ligger best an til å få snø er Finnmark og Troms, hvor det også blir mye oppholdsvær fram til lille julaften, skriver yr.no.

  Også meteorologene i Storm melder at du må til Troms og Finnmark om du vil ha snø, skriver TV2. De melder om snøbyger hele julaften, mens dagen starter med opphold i Finnmark før bygene setter inn utpå dagen.

  Værvarslingen til Meteorologisk Institutt i Tromsø opplyser derimot til Nordlys at det er innlandet som får snøen. Han forteller at det er ventet sterk kuling på kysten av Troms og Vestfinnmark, med sludd og muligens regn. På innlandet melder han snø eller sludd.

  I Nordland melder yr.no om mildt vær og regn i lavlandet, men også sørvest liten storm julaften.


 2. Midt-Norge


  I Trøndelag skal det ifølge TV2 blåse kuling fra sør og sørvest tidlig på julaften, før vinden øker fra sør og sørøst. Det vil også bli nedbør, men i stedet for snø, vil den komme som regn.

  Yr melder om regn i Møre og Romsdal, men her blir det lengre mellom regnbygene enn på Vestlandet. Uka vil starte med full storm langs kysten, sterk vind og snøfokk over fjellovergangene.


 3. Vestlandet


  22. desember satte Bergen ny rekord i antall regndager på ett år, med 276 dager med regn i 2015, skriver BA. Og det ser ut til at det vil bli flere.

  Meteorologisk Institutt melder at det særlig sør for Stad vil bøtte ned, så vestlendinger må belage seg på en regntung lille julaften og julaften.


 4. Sør- og Østlandet


  Dette er landsdelene som får minst nedbør. Det blir grått og opphold det meste av dagen, men litt regn på kveldstid, melder yr.no.

  Agderposten skriver at det er meldt ufyselig høstvær på Sørlandet når folk samler seg for å spise julemiddagen.

  TV2 skriver det samme, men melder i tillegg om at Østlandet får gløtt av sol på formiddagen. Men om østlendingene får se solen avhenger av hvor mye tåke og dis det blir.


 5. Dette er flyværet for julenissen


  For dem som lure på hvordan julenissens flyrute blir på julaften, har Meteorologisk Institutt har publisert dette kartet. Etter sigende med tillatelse fra nissen.

  https://twitter.com/Meteorologene/status/678957239961522176Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.