Slik blir været i påskehelgen

Påskeværet ser ut til å bli brukbart i store deler av landet, ifølge meteorologene. Blant påskens værvinnerne blir Midt-Norge.

Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene. (Foto: NTB)
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene. (Foto: NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Hvis jeg skulle velge, basert på dagens prognose, ville jeg valgt å reise til Trondheim, de får fine forhold og mye bra vær. I Midt-Norge ser det generelt ut som det kan bli mye brukbart vær i påsken, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Noer i Meteorologisk institutt til NTB.

Noer kan opplyse om det ikke bare er Midt-Norge som kan se fram til fint vær inn mot påskehelga.

– Vi snakker sju til ni plussgrader flere steder i Sørøst-Norge og i Trøndelag. I Tromsø ventes det fire til fem plussgrader på torsdag og fredag. Også i den sørlige delen av Finnmark ventes det ganske bra vær i disse dagene her. Litt vekslende, men samtidig lite eller ingen nedbør, sier Noer.

Tror på brukbart påskevær

Været for selve påskehelga ser også positivt ut. Enkelte områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær.

– Særlig fra Trøndelag og nordover. Dersom prognosen holder, får også Vestlandet fint vær. Generelt ser værbildet ganske brukbart ut.

Perioder med sol kan det bli, men jeg vil ikke bli forbauset om det blir litt skyer inn mot helga i området østafjells, så det blir også litt vekslende skydekke. Jeg tror generelt at det blir en brukbar påske, sier meteorologen.

Grå start på påskeuka

Påskeuka starter imidlertid noe mer grått, forklarer Noer.

– Slik situasjonen er i øyeblikket så er det fint vær på Østlandet, mens det stort sett er skyer på Vestlandet og i Trøndelag. I Nordland, Troms og Finnmark er det også skyer og nedbør flere steder, sier han.

Fra tirsdag klarner det opp og det blir sol de fleste steder, skriver meteorologene på Twitter.

– Minusgradene finner du i fjellet. Er du i Nord-Norge må du nok vente litt på solen. Påskeuken starter med sludd på kysten og snø i fjellet, før temperaturen gjør et byks opp på onsdagen og nedbøren kommer som regn. Regnværet fyker forbi i en fart, og skjærtorsdag kan vi skimte lettere vær, skriver de.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer