Slik blir hverdagen annerledes etter pandemien

Hyppigere munnbindbruk, mindre håndhilsing og bedre hygiene er blant helsetoppenes anslag for hvordan hverdagen vår blir når pandemien én dag er over.

Helsedirektør Bjørn Guldvog, helseminister Bent Høie (H) og avdelingsdirektør Line Vold i FHI jobber alle på spreng med å håndtere den pågående pandemien. Men alle tre har gjort seg opp sine tanker om hvordan hverdagen blir når pandemien er over. Foto: Terje Pedersen / NTB
Helsedirektør Bjørn Guldvog, helseminister Bent Høie (H) og avdelingsdirektør Line Vold i FHI jobber alle på spreng med å håndtere den pågående pandemien. Men alle tre har gjort seg opp sine tanker om hvordan hverdagen blir når pandemien er over. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det er ett år siden nedstengningen i Norge, og nå har helsemyndighetene bedt koronatrøtte nordmenn om å bli med på et siste krafttak mot koronaviruset.

En vaksinekabal i stadig endring, samt utviklingen av virusvariantene, blir avgjørende for når den store gjenåpningen av Norge skal starte.

Men én dag vil Verdens helseorganisasjon (WHO) offisielt erklære pandemien som over. Likevel vil den by på etterdønninger. Hvordan vil egentlig den nye hverdagen etter pandemien bli?

– Vi vil antakelig være enda mer forsiktige enn før pandemien. Vi vil nok ta med oss de gode rutinene knyttet til hygiene, og å være hjemme når vi er syke. Kanskje litt mer avstand og slikt i alle fall i en periode i starten, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Mindre klemming og mer munnbind

Helseminister Bent Høie (H) tror at terskelen vil bli lavere for å bruke munnbind når man skal ut av døra i ulike ærend, spesielt i de større byene. Men ikke nødvendigvis for å beskytte seg selv.

– Dersom man våkner en morgen og er litt forkjølet, og man skal i et møte eller på en konsert, så tar man på munnbind fremfor å avlyse, sier Høie til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer