Slik blir den nye coronahverdagen

Både de nasjonale myndighetene og flere av de største byene i Norge strammer kraftig inn koronatiltakene. Slik påvirkes din hverdag av de nye tiltakene.

Både i Oslo og Bergen blir det fra og med torsdag påbudt med hjemmekontor så langt det er praktisk mulig. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB
Både i Oslo og Bergen blir det fra og med torsdag påbudt med hjemmekontor så langt det er praktisk mulig. Illustrasjonsfoto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kunngjorde regjeringen at de nasjonale koronatiltakene skjerpes på bakgrunn av smittesituasjonen i landet.

– Dersom vi tar et krafttak nå, er det mye større sjanse for at vi kan få en normal julefeiring med storfamilien, sa statsminister Erna Solberg (H).

Ved midnatt natt til onsdag trådte de nye tiltakene i kraft, og de vil være gjeldende fram til adventstiden tidlig i desember.

– I løpet av den tiden håper jeg vi sammen har fått ned smitten sånn at vi kan feire jul slik vi pleier, med besteforeldre og storfamilien samlet, sa Solberg.

Ber folk om å kutte sosial kontakt

Regjeringens nye nasjonale koronatiltak omfatter blant annet en anbefaling om å ikke ha flere enn fem gjester i private sammenhenger, i tillegg til husstandsmedlemmer.

Nordmenn blir også sterkt anbefalt å kutte ned på sin sosiale omgang i løpet av en uke, det vil si å treffe så få personer som mulig, og i kortere tidsperioder enn før.

Barn som går i barnehage og barneskole, vil kunne feire bursdag sammen med kohorten sin. Dermed gjelder ikke regelen om maksimalt fem gjester på arrangementer for de aller minste her i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer