Slik blir Bidens innsettelse

Det blir en nedskalert innsettelse av påtroppende president Joe Biden med økte sikkerhetstiltak onsdag.

Morgenen gryr over kongressbygningen i Washington D.C. tirsdag 19. januar, dagen før innsettelsen. Onsdag innsettes president Joe Biden under en nedskalert seremoni. Foto: J. Scott Applewhite, AP / NTB
Morgenen gryr over kongressbygningen i Washington D.C. tirsdag 19. januar, dagen før innsettelsen. Onsdag innsettes president Joe Biden under en nedskalert seremoni. Foto: J. Scott Applewhite, AP / NTB Vis mer
Publisert

Den nedskalerte seremonien kommer som følge av koronapandemien, mens opprøret og stormingen av Kongressen 6. januar har ført til massive sikkerhetstiltak. Blant annet er Nasjonalgarden satt inn.

Det er ventet at innkommende og utgående ministere, medlemmer av Kongressen, høyesterettsdommere og avtroppende visepresident Mike Pence deltar i den nedskalerte seremonien. Den vil som vanlig foregå utendørs på vestsiden av kongressbygningen med utsikt mot Washington-monumentet.

President Donald Trump kommer ikke til å delta på innsettelsen. Han forlater Det hvite hus rundt klokken 14 og reiser til Florida.

Tas i ed

* Selve seremonien er ventet å starte mellom klokken 16.30 og 17.30. Før seremonien skal Biden, som er en troende katolikk, i messe i St. Matthews-kirken i Washington. Han har invitert ledere fra begge partier.

* Biden tas i ed klokken 18. Ifølge grunnloven kreves det at den påtroppende presidenten sier en ed hvor vedkommende sverger å være en trofast president og beskytte grunnloven. Han sverges inn av høyesterettsjustitiarius John Roberts.

* Deretter tas visepresident Kamala Harris i ed av høyesterettsdommer Sonia Sotomayor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer