Vis mer

Slik blir arbeidsledigheten i 2016

Det blir verre før det blir bedre.

(upublisert) Opprettet

Det var få lyspunkter å finne i Statistisk sentralbyrås melding om konjunkturtendensene til Norge som ble offentliggjort tidligere i år, skriver Aftenposten.


I tillegg kan man lese i Dagens Næringsliv at i løpet av november mottok Nav varsler om oppsigelser og permitteringer av til sammen 4100 personer, det er 1700 flere enn same måned i fjor.

- Dette er mye høyere tall enn det vi har vært vant til. Det er i andre halvår i år at denne økningen virkelig har tiltatt, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets til avisen, og peker på at det tilsier at ledigheten vil øke mer markert utover i neste år.

Det er Finnmark, Rogaland og Sogn og Fjordane som har hatt størst prosentvis økning i ledigheten, og til NAV sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng at ledighetstallene kommer til stige.

Så mange som 80.800 personer sto registrert som helt ledige hos NAV midtveis i desember, og det er 9100 flere enn for ett år siden.

Hvilke yrker er det som rammes?


Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) publiserte i mai i år en oversikt over hvilke yrkesgrupper som til da har blitt rammet hardest.

Oppsigelser innen oljenæringen og leverandørindustrien gjør at man finner de med yrkesbakgrunn fra ingeniør og IKT på toppen av listen, og SSBs spådom om fortsatt investeringsnedgang i nevnte næring betyr at utsiktene ikke akkurat ser gode ut.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.