Vis mer

Slik betalte han parkeringsboten - i protest mot systemet

Reagerer på hva pengene går til.

(upublisert) Opprettet


Det hele startet da student Stephen Coyle ved North Carolina-Charlotte-universitetet fikk bot etter å ha parkert ulovlig på universitetsområdet, skriver USA Today.

Boten var på 110 dollar, eller snaut 900 norske kroner, men det var ikke boten, eller dens størrelse, som fikk studenten til å reagere.

Det som fikk Coyle til å ta opp hansken, var at han fant ut at 80 prosent av pengene som kommer inn via parkeringsbøter ved lærestedet, blir brukt til å finansiere offentlige skoler i nærområdet, ikke universitetet.

- Hvorfor skal universitetsstudenter - som allerede er en av de mest pressede gruppene skattemessig - supplere finansieringen av offentlige skoler når dette faktisk er skattebetalernes ansvar?, spør Coyle overfor US Today.

Resultatet ble at 26-åringen betalte parkeringsboten med 11.000 mynter for å oppmerksomhet rundt saken.

Nå håper han at en større andel av fremtidige parkeringsbøter kommer studentene til gode.

- Mange studentorganisasjoner må ta av egen lomme for å få gjort det de skal. Hvert år er kassen tom før året er omme, sier den engasjerte studenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.