Slår tilbake mot kritikk fra Titanic-regissør

En tidligere forretningspartner til den omkomne miniubåtkapteinen Stockton Rush hevder at Rush alltid satte sikkerheten først.

Det er funnet vrakrester i området der det søkes etter den savnede ubåten Titan, som søndag startet et dykk ned til vraket av Titanic i Nord-Atlanteren. Foto: OceanGate Expeditions via AP / NTB Foto: NTB
Det er funnet vrakrester i området der det søkes etter den savnede ubåten Titan, som søndag startet et dykk ned til vraket av Titanic i Nord-Atlanteren. Foto: OceanGate Expeditions via AP / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dermed slår han tilbake mot kritikk fra Titanic-regissør James Cameron, som har anklaget OceanGate Expeditions for å gi blaffen i sikkerhetsadvarsel.

Rush, som også var selskapets toppsjef, var blant de fem som omkom under Titanic-ekspedisjonen. Hans tidligere forretningspartner Guillermo Soehnlein startet OceanGate Expedition sammen med Rush, men forlot selskapet i 2013.

– Han var ekstremt opptatt av sikkerheten. Han var også ekstremt nøye når det gjaldt risikohåndtering og var svært bevisst på farene ved å operere på dypt vann. Det var en av grunnene til at jeg valgte å samarbeide med ham i 2009, sier Soehnlein til britiske Times Radio.

Cameron, som regisserte den prisbelønte dramafilmen om Titanic i 1997, har også laget dokumentarer om skipsvraket. Han har i den forbindelse selv vært nede ved vraket i ubåt en rekke ganger.

(©NTB)

Mer om