Slår alarm: - Blant verdens største humanitære kriser

Mangelen på penger til nødhjelp i Jemen er akutt, ifølge Røde Kors, som sier millioner av mennesker kjemper for å overleve.

Minst 85 mennesker omkom da det oppsto trengsel under utdeling av pengestøtte til fattige i Jemens hovedstad Sana tidligere denne uken. Etter mange år med krig er de humanitære behovene i landet enorme. Foto: Al-Masirah TV / AP / NTB
Minst 85 mennesker omkom da det oppsto trengsel under utdeling av pengestøtte til fattige i Jemens hovedstad Sana tidligere denne uken. Etter mange år med krig er de humanitære behovene i landet enorme. Foto: Al-Masirah TV / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Konflikten i Jemen er blant verdens største humanitære kriser, og mangelen på midler til nødhjelp er større enn noen gang. Mange familier må nå selge sine siste eiendeler for å få råd til et måltid, sier Scott M. Sandvik, seniorrådgiver i Røde Kors, i en pressemelding.

I februar ble det holdt en stor giverkonferanse for Jemen. Der ble det lovet 1,2 milliarder dollar – en rekordlav sum, ifølge Røde Kors. FN har anslått at det tilsvarer en tredel av pengene som trengs for å møte behovene.

Våpenhvile, fangeutvekslinger og et bedret forhold mellom Saudi-Arabia og Iran har de siste månedene tent et håp om at krigen i Jemen kan ta slutt. Men behovene for bistand og nødhjelp er fortsatt enorme.

– Jemen er et av de landene som har fått det enda vanskeligere på grunn av krigen i Europa. Landet er fullstendig avhengig av importerte varer og rammes hardt av de økte prisene, sier Sandvik.

Han legger til at det har vært en drastisk nedgang over flere år i internasjonal støtte til landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer