Slapp løs apekatter - så brøt han seg inn i en pub

Seks apekatter er på frifot i en tsjekkisk by etter at en hasjruset mann slapp dem løs fra en dyrehage. Folk advares mot å nærme seg apene.

Seks apekatter av arten celebesmakak er på frifot. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Damir Sagolj
Seks apekatter av arten celebesmakak er på frifot. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Damir Sagolj Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Mannen slapp løs åtte apekatter av arten celebesmakak fra dyrehagen i byen Decin, like ved grensen til Tyskland, mandag kveld. To av dem ble fanget inn, men de seks andre var tirsdag kveld fortsatt på frifot, opplyser en talskvinne for dyrehagen.

Politiet pågrep en mann, siktet for å ha tatt seg inn i dyrehagen og for å ha begått hærverk på det elektriske gjerdet rundt celebesmakakenes innhegning.

42-åringen ble pågrepet idet han forsøkte å bryte seg inn i en nærliggende pub. Han testet positivt for cannabis, opplyser politiet.

Dyrehagen var tirsdag stengt. Ledelsen i dyrehagen håper at apene drar tilbake til innhegningen på egen hånd når de blir sultne.

En talskvinne for dyrehagen fraråder folk å forsøke å fange apene på egen hånd. Apene har kraftig bitt og kan være farlige, sier hun.

Celebesmakak er en regnskogape som har sin opprinnelse i Indonesia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer