Skyting på mobiliseringssenter i Sibir – ansatt såret

En ansatt ble skutt og kritisk skadd da en ung mann begynte å skyte på et mobiliseringssenter i Sibir i Russland, opplyser den lokale guvernøren.

Russiske rekrutter ved et rekrutteringssenter i Krasnodar i Russland. Foto: AP / NTB
Russiske rekrutter ved et rekrutteringssenter i Krasnodar i Russland. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Episoden skjedde i Ust-Ilimsk, på et kontor der menn som er innkalt i forbindelse med Vladimir Putins mobiliseringsordre, skal melde seg.

Tilstanden for den sårede, en militær fullmektig, er kritisk, ifølge Igor Kobzev, guvernøren i Irkutsk, en russisk region nord for Mongolia. I en melding på Telegram skriver han også at gjerningsmannen ble pågrepet umiddelbart.

Det uavhengige nyhetsnettstedet Meduza viser til flere rapporter om at skytteren, før skuddene ble avfyrt, avgivelig skal ha sagt «ingen vil kjempe» og «la oss alle dra hjem nå».

Etter at Putin kunngjorde at 300.000 reservister skal kalles inn for å delta i det russiske myndigheter omtaler som spesialoperasjonen i Ukraina, har mange russiske menn fått beskjed om å møte på mobiliseringssentre for å bli sendt til Ukraina.

Foreløpig ser det ut som om langt flere er blitt innkalt i mer avsidesliggende områder enn i de store byene. Flere har klaget over av innkallingen ikke følger noen klare retningslinjer, og at det hele framstår som kaotisk. Kritikken har også kommet fra personer som står Kreml nær.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer