Sky News: Ukraina melder om etterforskning av nær 4.700 antatte krigsforbrytelser

Ukrainas påtalemyndigheter oppgir at de etterforsker 4.684 saker der det er mistanke om at Russland har begått krigsforbrytelser.

En massegrav i Butsja utenfor Kyiv fotografert mandag. AP er blant nyhetsmediene som har bekreftet at mange av ofrene er skutt på kloss hold. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB
En massegrav i Butsja utenfor Kyiv fotografert mandag. AP er blant nyhetsmediene som har bekreftet at mange av ofrene er skutt på kloss hold. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Sky News ble tallet offentliggjort tirsdag etter at et stort antall sivile ble funnet drept i byen Butsja utenfor Kyiv.

Oversikten viser også at anslagsvis 167 barn har dødd som følge av Russlands invasjon, opplyser påtalemyndigheten.

Ukrainas riksadvokat Iryna Venediktova beskriver småbyene rundt Kyiv, som inntil nylig var under russisk kontroll, som «en torturert region fra helvete». På en pressekonferanse i Butsja lovet hun også at «umenneskene som satte i gang dette på våre landområder», vil bli straffet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer