Brexit

Sky News: Corbyn ber om møte med dronningen

Labour-leder Jeremy Corbyn ber om å få møte dronning Elizabeth for å snakke om statsminister Johnsons planer om å suspendere Parlamentet, melder Sky News.

Labour-leder Jeremy Corbyn. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Labour-leder Jeremy Corbyn. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Corbyn har allerede kalt Boris Johnson plan «en trussel mot demokratiet». Boris Johnson sa onsdag at han har bedt dronning suspendere Parlamentet fra midten av september og fram til 14. oktober, når trontalen skal holdes.

Nå ber altså opposisjonsleder Corbyn selv om et møte med monarken for å snakke om planene, melder Sky News. I et brev til dronningen har han uttrykt bekymring for Johnsons plan.

– Å suspendere Parlamentet er ikke akseptabelt. Det statsministeren gjør er et slags sjokkbrekk mot demokratiet for å tvinge gjennom en hard brexit, sa Corbyn til en journalist onsdag ettermiddag.

– Når Parlamentet trer sammen – veldig kortvarig neste uke, i henhold til hans timeplan – er det første vi vil gjøre å forsøke å få gjennom vedtak som kan stoppe det han holder på med. Deretter vil vi utfordre ham med et mistillitsforslag på et tidspunkt, sier Labour-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer