Sky News: 27 land sender våpen til Ukraina

Publisert

Storbritannia og USA, sammen med ytterligere 25 land, har blitt enige om å forsyne Ukraina med våpen og andre forsyninger, erfarer Sky News.

Storbritannias forsvarvarsminister Ben Wallace organiserte en donorkonferanse for militær støtte fredag kveld. Nato skal ha vært representert på konferansen, som ble avholdt digitalt. Totalt 27 nasjoner ble enige om å bidra.

Støtten inkluderer militære forsyninger i form av ammunisjon, pansergjennomtrengende våpen og luftvernskyts, og medisinske forsyninger.

Ifølge Sky News skal landene være i stand til å nå Ukraina med forsyningene. Flere av landene som nå har sagt seg villige til å bidra, skal tidligere ha vært imot, men ombestemte seg etter at Russland invaderte nabolandet.

Giverlandene inkluderer land som ikke er medlem av Nato.

– Våpen og utstyr fra partnerne våre er på vei til Ukraina. Anti-krig-koalisjonen virker, skrev Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Twitter lørdag morgen.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer