Skulle pågripe narkobaron - 14 personer døde

Den FBI-etterlyste narkobaronen og kartell-lederen Rafael Caro Quintero er pågrepet nord i Mexico. 14 døde da et helikopter styrtet i forbindelse med aksjonen.

Etterlysningen av Rafael Caro Quintero som er offentliggjort av FBI. Foto: FBI via AP / NTB
Etterlysningen av Rafael Caro Quintero som er offentliggjort av FBI. Foto: FBI via AP / NTB Vis mer
Publisert

Helikopteret som styrtet var et Blackhawk-helikopter som tilhørte Mexicos marine. 14 av de 15 som var om bord døde. Helikopteret styrtet på grunn av et uhell, opplyser marinen.

Caro Quintero har stått på FBIs liste over de ti mest etterlyste personene på grunn av sin rolle i drapet på en agent i narkotikapolitiet DEA i 1985.

Narkobaronen ble pågrepet og dømt til 40 års fengsel for drapet samme år, men løslatt av en mexicansk domstol i 2013, etter å ha sonet 28 år.

Domstolens avgjørelse ble omgjort i høyesterett, men da hadde Caro Quintero gått i skjul. FBI utlovet en dusør på 20 millioner dollar for ham og kalte ham ekstremt farlig.

Caro Quintero er anklaget for å ha vært med på å stifte narkokartellet i Guadalajara og leder ifølge amerikanske myndigheter nå det beryktede Sinaloa-kartellet.

USAs justisdepartement opplyser at de vil be om å få Caro Quintero utlevert.

Mexicaneren har nektet for at han sto bak drapet på den amerikanske agenten.

– Jeg vil leve i fred, sa han i et intervju i 2016 og beklaget til det mexicanske samfunnet for de lovbruddene han hadde begått.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer