Myanmar

Skuespiller pågrepet - jakter flere kjendiser

En kjent myanmarsk skuespiller, sanger og modell som har støttet demonstrasjonene mot militærkuppet, er pågrepet. Militærjuntaen har etterlyst flere kjendiser.

Det har vært store demonstrasjoner i Myanmar siden militærkuppet 1. februar. Foto: AP / NTB
Det har vært store demonstrasjoner i Myanmar siden militærkuppet 1. februar. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myanmar har vært herjet av daglige demonstrasjoner siden militæret tok makten gjennom et statskupp 1. februar. Sikkerhetsstyrkene har slått knallhardt ned på protestene, med flere hundre drept og over 2.500 pågrepet.

24 år gamle Paing Takhon, som er svært kjent i Myanmar og nabolandet Thailand, har deltatt i demonstrasjoner fysisk, men også i sosiale medier. Søsteren hans skriver på Facebook at skuespilleren ble pågrepet i familiens hjem, der 50 soldater dukket opp med åtte militære kjøretøy.

– Siden han er ved dårlig helse, pågrep de ham rolig, uten vold. Vi vet ikke hvor han er blitt fraktet, skriver søsteren.

Ifølge nylige Facebook-innlegg har skuespilleren vært ved dårlig helse den siste tiden.

Militærjuntaen i Myanmar har publisert en liste på 120 kjendiser det har blitt utlyst arrestordre på, blant dem sangere og modeller.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer